Mesteri termál: kis kemping, nagy nyugalom

Berta Szilvia

Berta Szilvia

Tavaly hallottam először erről a kis kempingről, egy Facebook csoportban ajánlották többen, mint remek ár/érték arányú helyet. Őszintén meglepődtem. Meg voltam győződve róla, hogy a 15 éves kempinges múltammal nincs Magyarországon olyan említésre méltó kemping, ahol nem jártam volna vagy legalábbis ne hallottam volna róla. Mekkorát tévedtem! Mindenképpen pótolni akartam ezt a hiányosságot, így tavaly hazafelé az Őrségből kipróbáltuk Mesteriben a termál kempinget. Mivel 1 teszt nem teszt, így a Jeli arborétumban tett kirándulásunk után is benéztünk egy éjszakára.

Hol is van a térképen Mesteri? Az alig 300 főt számláló kis falucska a Kemenesalján található, nem messze Celldömölktől és Sárvártól.

A Termálfürdő és a hozzá kapcsolódó hotel illetve kemping a falun kívül, az „üdülő övezetben” található. A környéken üres étterem, jobb napokat látott üdülők látványa nem éppen azt az érzést kelthetik a látogatóban, hogy a legjobb döntés volt idejönni pihenni (ez az érzés aztán a fürdőben rögtön megváltozik).

Leparkolva a fürdő előtt a zöld-kék Mesteri Termál feliratnál van a bejárat, akár a fürdőbe, a hotelbe vagy a kempingbe érkezünk.

Mesteri Termál bejárat

A recepciónál (ami egyben bárféleségként is szolgál) az első kérdésük, hogy van-e védettségi igazolványunk. Miután ezt megmutatjuk, gyorsan bejelentkezhetünk. Mivel nem tudjuk kapásból megmondani, hogy melyik parcellát szeretnénk, azt javasolják, hogy nézzünk körül, válasszunk egyet és szóljunk, hogy melyiket akarjuk. 1000Ft kaució ellenében kapunk egy „órát”, ami a kemping tolókapuját nyitja. A bejáratnál rögtön egy lelógó faág simogatja végig a lakóautó tetejét, erre azért lehetne figyelni és lenyírni rendszeresen.

Kemping

A kemping közel nincs tele, így könnyen találunk parcellát. Visszamegyek a recepcióra jelezni, hogy melyik helyet választottuk. A kemping egy munkatársa jön és ad áramot. Néhány parcellánként van egy-egy áramdoboz, így a vezetékünket sajnos más területén is át kell húznunk. Normál háztartási csatlakozóval tudunk mért áramot vételezni (ez alapján fizetjük majd a számlát). Az áram szekrényt zárva tartják, csak a személyzet segítségével lehet fel- és lecsatlakozni.

Letelepített lakókocsik

Összesen 65 beállóhely van a kempingben, ennek egy részét a letelepített lakókocsik foglalják el. A parcellák elrendezése nagyon hangulatos. Egy része sóderes (ami esős időben nagyon praktikus), a „terasz” térkővel kirakott, körülötte pedig szépen nyírt fű. Sajnos az jól  látszik, hogy aki tervezte a kempinget, még életében nem kempingezett. A parcellák közötti utak és helyek nagyon szűkösek. Így, hogy félig sincs a kemping, nem okoz gondot a ki- és beállás, de teltház és nagyobb lakójármű esetén bizony izzasztó feladat lehet a parkolás. A parcellák nem teljesen vízszintesek, lakóautóval ékre kell felállni. A lakójárművek elrendezése, bejárata eléggé különböző, így a térkövezett terasz rész bizony nem mindig a legjobb helyre esik. A beálló helyek között néhány bokor, fa ízlésesen elrendezve, azonban kánikulában sok árnyékra nem számíthatunk. A parcellákat kifejezetten lakójárművekre tervezték, sátrazásra (szerintem) nem alkalmas.

Parcellák

Egy központi szaniter helyiség van, ami minden beállóhoz közel esik. A női részen 2 wc, 2 mosdó, 2 zuhanyzó, a férfi oldalon 3 piszoár, 1 wc, 2 zuhanyzó és 2 mosdó. Szerintem egy kissé alultervezett a mennyisége, amúgy tiszták, rendezettek. A női részen hiányzik egy kuka a kéztörlő papírok gyűjtésére. Egy mosogató van (ez sem sok), egy mozgáskorlátozott wc (ami a retró tárcsás mosógépnek is helyet ad), valamint a kémiai wc ürítő kapott helyet még az épületben. A lakóautóknak nem találtunk szürkevíz leeresztő lehetőséget.

Női mosdó
 • A csapból termálvíz folyik, érdemes mindenképpen ásványvízzel készülni, mert kellemetlen ízű.
 • A hulladékgyűjtés szelektíven folyik. A válogatott hulladékot a bejáratnál elhelyezett konténerekben gyűjtik, a kommunális szemét a mosdó melletti fekete kukákban helyezhető el.
 • A kemping kutyabarát, lehet hozni nyugodtan a kis (nagy) kedvenceket!
 • Játszótér, sportpálya, közösségi tér nincs a kempingben.
 • Ingyenes wifi csatlakozási lehetőség van, a jelszó a mosdóban van kiírva
 • A lakókocsis/lakóautós közönség jellemzően idősebb vagy középkorú párokból állt, néhányan nagyobb gyerekkel jöttek. Pici gyerekes családokkal nem találkoztunk.
 • A kempingben nagy nyugalom van, nappal és éjjel egyaránt.
 • Készpénzzel és kártyával is lehet fizetni, a készpénzes fizetésnél kedvezményt adnak

Termál fürdő

A kemping közvetlen összeköttetésben áll a fürdővel. A jövőben egy kártyával, a forgókapun lehet majd átmenni, egyelőre még teljesen szabad az átjárás.

A fürdő vize a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos termálvizek csoportjába tartozik, jótékony hatású a mozgásszervi, reumás panaszokra és a stresszre is (tehát mindenkinek jó 😉 ). Beltéri és kültéri medencék egyaránt vannak. A Barlangfürdő medencéje rozsdamenetes acélból van, mozgáskorlátozottak is tudják használni. A medence körül pihenőszékek, illetve az előterében is pihenőt alakítottak ki. Innen lehet kimenni a félig fedett medencéhez közvetlenül is.

Barlangfürdő

A hatalmas fák árnyékában, szépen gondozott gyeppel körülvéve van még 3 medence. Egy gyerek pancsoló, egy napvitorlákkal védett vízforgatós medence valamint egy termálmedence, amit tavaly óta kettéosztottak, az egyik fele forróbb, a másik langyosabb. A lábmosó még nem üzemelt a medencéknél és zuhanyt sem sikerült fellelni. Tavaly ősz óta is fejlődött a fürdő és még néhány munka folyamatban van.

A pancsoló medence még várja a beüzemelést

A fürdő területe nagyon szépen gondozott, a medencék körül sok pihenőpad van. Jó néhány napozóágy összerakásolva várta a nyarat, amikor majd elfoglalják a napfürdőzők. A fürdőköpenyek, törölközők elhelyezésére fedett fogasok állnak rendelkezésre.

Sem a kempingben, sem a szállodában nem volt teltház, így szombat délután sem voltak nagyon sokan a medencékben, kényelmesen elfértek a fürdőzők.

Külső termál medence

Szauna, sószoba, masszázs, pedikűr, fodrász szolgáltatása is van a fürdőnek.

A kempingben étterem és büfé is üzemel. Ezeket nem próbáltuk ki, hálás lennék, ha az éttermi/büfé tapasztalatotokat megírnátok kommentben. A fagyit megkóstoltuk, retró csavaros, csoki-vaníliát árultak 500 Ft-ért. Finom volt.

Étterem
Kemping díja 1 éjszakára 2 főre 2021 májusában
Kemping fürdőbelépő2x1200Ft
Felnőtt napidíj2x800Ft
Lakóautó800Ft
Áramhasználat 100ft/kW)470Ft
összesen:5 270 Ft
Kirándulási lehetőségek a környéken
 • Biciklitúra a környéken (sík terep, kis forgalmú utak)
 • Ság hegy
 • Celldömölk
 • Sárvár
 • Jeli arborétum
Jó helyünk volt itt, jövünk máskor is

Véleményünk: Kedvező ár/érték arányú kemping, jó alapszolgáltatásokkal. Családias hangulat, nagyon kedves és udvarias személyzet. Aki csak fürödni és pihenni szeretne, annak tökéletes választás akár hosszabb időre. Az aktívabb szabadidőt kedvelőknek is „jövet-menet” érdemes 1-2 napra betérni. Nekünk továbbra is az egyik kedvenc helyünk marad, jó szívvel ajánljuk!

Berta Szilvia

Berta Szilvia

Szenvedélyem a lakóautózás

2 válasz

 1. Tényleg nagyon jó hely, négy napot voltunk mi is lakóval. Kutyával voltunk ami nem volt probléma, a fürdőbe természetesen nem vihettük.
  Talán azóta kinyitott büfé is növeli a választékot hideg-meleg kajával és nagy kedvességgel.
  A környező utcák is tündériek, bár a legtöbb ház már osztrák tulajdon vagy bérlemény.
  Jó volt ott lenni. Köszönjük az ötletet.

 2. Hallo liebe Wohnmobillisten,
  Hallo liebe Berta Szilvia,

  Thermalcamping Mesteri,
  Wir möchten zuerst einmal sagen, dass die Reiseberichte und die Erfahrungen welche man dort erlebt, wunderbar nieder geschrieben sind und auch mit Bildern umrahmt hat. Dies finden wir Super.
  Da wir ca. 8 Jahre nicht in Mesteri waren und an Hand der Bilder sehen konnten, dass es doch reichliche Veränderungen auf dem Campingplatz gab und auch im Bad, haben wir uns entschlossen, Februar-März dorthin zu fahren. Nun wird zu vielen Dingen vieles erzählt.
  Wir würden sehr gern wissen, kommt früh morgens das Bäckerauto oder muss man im Hotel fragen. Das zweite wäre: gibt es jetzt pro Parzelle einen Stromzähler und was kostet die KWh. Wenn man die Preisliste von Sarvar sieht, kann man in Mesteri 3,5 Tage bleiben. Dort wurde der Strom von 6 -.€ auf 10 €-. angehoben.
  Über eine kurze Rückantwort würden wir uns sehr freuen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló cikkek

Berta Szilvia

Ősz a Wachauban lakóautóval

A Világörökség részeként számontartott Wachau minden évszakban csodálatos úticél. Ősszel különösen élvezetes lakóautóval bejárni.

Berta Szilvia

Hegyvidéki romantika Semmeringen

30 éves házassági évforduló, Ausztriában, lakóautóval. Semmeringi vasút túra, Erzberg élménybánya és bájos osztrák kisvárosok.