Ježevac kemping -Prémium lakóautós nyaralás KRK szigetén

Berta Szilvia

Berta Szilvia

Horvátország tengerpartját -nagyon sok magyar családdal együtt- imádjuk. Közel van, gyönyörű és tiszta vizű strandjai vannak, valamint számos jó kemping várja a pihenni vágyókat. 

Az utóbbi 2 évben főleg csavarogtunk, 1-2 éjszakánál többet nem töltöttünk sehol. Mivel most “gyerekekkel ” készültünk menni egy hétre, és az időpont is többé -kevésbé fix volt, ezért előre foglaltunk. KRK sziget volt a cél, mivel ez az egyik legközelebbi tengerpart. 10 évvel ezelőtt már voltunk itt a  Ježevac kempingben és a recepciót kivéve nagyon jó emlékeink voltak, így ismét emellett döntöttünk. 

10 éve a kempingben

Márciusban foglaltunk a kemping saját honlapján. Nagyon jó az online foglalási felületük, rögtön látható, hogy melyik parcella típusból van szabad hely. Tengerparti parcella már nem volt elérhető, így “poolside”, medence környéki parcellát foglaltunk. Meg lehetett adni a lakójármű méretét és esetleg egyéb igényeket is (én árnyékos parcellát kértem). 30€ foglalási díj befizetésével (online, bankkártyával) lehetett véglegesíteni a foglalásunkat. Néhány nappal később emailben kaptam meg a visszaigazolást és a bankkártyát is akkor terhelték be. A gyerekek vizsgái miatt az időpontot még kétszer módosítanunk kellett, de nagyon rugalmas volt a kemping mindkét esetben.

Indulás előtt 3 nappal kaptam egy emailt, amiben javasolták az előzetes online bejelentkezést a honlapon vagy a MyValamar applikációban. Előre feltöltöttem mindannyiunk személyi igazolványát és kitöltöttem a személyes adatokat. Lehetőség volt online, bankkártyával, előre kifizetni a teljes nyaralást. Mivel így tettem, azt ígérték, hogy a bejelentkezésnél lehetőség lesz a „Priority check ” pontot használva soron kívül bemenni.

A zöld pontnál volt a mi parcellánk

Keddi napon indultunk, a kb. 500 km-es utat 7 óra alatt tettük meg 2 pihenővel, kényelmes tempóban. A határon és az autópálya kapuknál akadálytalanul haladtunk át. Az autópályadíj a lakóautóra (2. kategória) 176 kuna volt (egy útra). 12 körül érkeztünk, és bár csak13-tól lehetett volna bejelentkezni, beengednek bennünket. Valóban villámgyors volt a bejelentkezés, megkaptuk a papírokat, a számlát és a karórákat a medence használatához. 5 perc múlva már a B86-os parcellán pakoltunk ki. A kijelentkezés is ugyanilyen gyors volt. A MyValamar applikációban egy gombnyomással kijelentkeztem, a sorompónál “lassítottuk”, visszaadtuk az órákat, az egész nettó fél percig sem tartott.

A Ježevac kemping Krk város tengerpartján fekszik, a városi strand mellett, 10 perc sétatávolságra az óvárostól. A kemping a tengerpart mellet viszonylag hosszan terül el, így egyik parcellától sem kell túl sokat gyalogolni a partig. 

A tengerpart

A part apró kavicsos, helyenként sziklás részek tagolják.

A sziklákon kisebb lebetonozott napozóhelyeket is alakítottak ki. Lehet napozóágyakat bérelni, sőt 2 személyes, baldachinos ágyak is kölcsönözhetők.

Persze annak sincs akadálya, hogy saját törölközővel, napernyővel leheveredjünk bárhol a partra. A víz kristálytiszta, méterekre le lehet látni. A “kék zászló” pedig azt jelzi, hogy valóban nagy gondot fordítanak arra, hogy a víz tisztaságát megőrizzék. Édesvizű zuhany is van több elhelyezve, hogy a sós vizet rögtön le tudjuk mosni fürdés után. Mivel a part elég gyorsan mélyül, a pici gyerekeknek viszonylag kevés hely van a pancsolásra. Az ugrálóvár sem maradhat el a strandon, sajnos az csak külön díj ellenében használható.

Kedvenc strandunk

A tengerparton van sólyapálya is, a bójáknál mindig jó néhány motorcsónak ringatózott kikötve.

 A medencekomplexumot viszont pont a kisgyerekeseknek alakították ki. Pancsolóval, csúszdával, gyerekmedencével nagyszerű szórakozást nyújt a kicsinek. Karórával használható.

A medencét zárás után birtokba veszik a sirályok

Parcellák

A kempingben 4 parcella típus közül lehet választani. Mindegyikhez 16A-es elektromos csatlakozás valamint ivóvíz vételi lehetőség tartozik, szennyvízleeresztő nincs. Méretük kb 60-100 m2 közötti.  A kempinget egy fő utca szeli ketté. Az úttól felfelé eső részen alakították ki a comfort parcellákat. Van köztük naposabb és egészen árnyékos is. Ezek közelebb esnek a mosdókhoz, viszont a tengertől távolabb vannak. 10 évvel ezelőtt még volt sátras terület is, most már azon a részen is parcellák vannak.

Comfort parcellák a régi sátras rész helyén

A főút alsó felétől indulnak a tengerparti és medence közeli parcellák. Ezek többnyire árnyékosak, vagy félárnyékosak. Hatalmas mediterrán fenyők fogják fel a nap sugarait valamint csepegtetik össze gyantával a lakójárműveket és a sátrakat, előtetőket (tipp: folttisztító benzinnel eltávolítható).

Kilátás a B86 (poolside) parcelláról

A parton egy sorban helyezkednek el a prémium tengerparti parcellák. Ezeket valószínűleg már előző évben lefoglalják. Nagy előny, hogy tényleg a parton van. Hátrány, hogy mindenki ott lebzsel a parcelládnál, nincs árnyék, egész nap tűz a nap és valahogy sokkal kisebbek a parcellák, van amire egy 6m-es lakóautó naptetővel éppen hogy csak elfér.

Tengerparti parcellák

Június végén-július elején a kemping majdnem teljesen tele volt. Érdekes, hogy 10 évvel ezelőtt még egyértelműen a lakókocsik voltak túlsúlyban, ma már sokkal több a lakóautó. Bár úgy tűnt, hogy majdnem teltház van, néhány parcella (lent a tengerparton is) mindig volt szabad. Aki nem foglalt, délután az is talált helyet, legfeljebb költözködni kellett egyik helyről a másikra naponta.

Mosdók

3 nagy mosdó blokk van. Mi pont az 1-es és 2-es között félúton laktunk, így mindkettőt használtuk. Az 1-es régebbi, de jól karbantartott és tiszta.

Régebbi mosdó épülete

A 2-es sokkal újabb. A belső része fűthető, a kemping így télen is tud fogadni vendégeket.

Természetesen van külön gyerek rész, hajszárító, kint kémiai WC ürítő és kutyazuhany. A kinti rész nagyon hangulatos.

Szabadtéri mosdó

Nem csak mosogatni, mosni lehet kint, de vannak szabadtéri mosdók és zuhanyzók is. És egész nap jazz szól. Mennyivel hangulatosabb úgy fogat mosni vagy mosogatni?!

Mosogató és mosoda

A tökéleteshez még hiányzik nekem a WC ülőke fertőtlenítő, de másba nem nagyon tudnék belekötni, egyszerűen szuper.

Mobil házak

A kemping bejárathoz közeli részére telepítették a mobil házakat. Úgy tájolták őket, hogy a legtöbb házból látni lehessen a tengert és ne legyenek nagyon összezsúfolva. Az újabb házak terasza lefüggönyözhető, így mindig biztosítható az árnyék és a privát szféra is. A mobil házas rész autómentes, a parkolóból golfkocsikkal viszik a házakhoz a vendégek csomagjait. Ha valaki végigböngészi a kemping árlistáját, láthatja, hogy főszezonban mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki egy ilyen házban szeretné eltölteni a szabadságát.

Vásárlás/étkezés

Bár a város központ néhány perc séta csupán, a kempingben is van nagyon sok lehetőség. Két pékség is van, ahol a mindennapi betevő kenyeret és bureket be lehet szerezni, némi készpénz ellenében (kártyát nem fogadnak el). A Marketben az alapvető élelmiszereken kívül kempingfelszerelés is van. Ha otthon felejtetted a lebontó folyadékot a WC-be, esetleg nincs Euro 3-as átalakítód vagy hosszabbítód, vagy éppen cövekekre, ruhaszárító kötélre van szükséged, itt megtalálod (itt és a többi helyen már tudsz kártyával fizetni). Hetente kétszer jön a halas autó, nála be lehet szerezni a friss tengeri herkentyűket.

A kemping óváros felőli gyalogos bejáratánál van a Piazza.

Piazza

Este a színpadon mini disco van a kicsiknek, emellett zöldséges, palacsintázó, street food, és borbár is van. No meg minden második este élő zene. Mindenesetre örültem, hogy nem a Piazza mellett volt a parcellánk.

A tengerparton az Oliva grill étterem teraszán lehet finom ételeket fogyasztani.

Cseppet sem flancos, az étlap is egyszerű, a vendégek pedig rövidnadrágban és papucsban flangálnak. Ugyanakkor nagyon hangulatos, közvetlenül a parton, a napernyők alatt. Nem tűnt drágábbnak a városi éttermeknél, kb 100 kuna volt egy főétel körettel.

Tengeri herkentyűk az Oliva étteremben

Vendégek

Túlnyomó többségben német vendégek voltak, sok cseh, és lassan lassan befutottak a svédek is. Többnyire párok és kisgyerekes családok. Néhány őrült módra rollerező gyereken kívül rendbontás nem volt. (Na jó, az egyik szomszédunk egy szál f..-ban szeretett üldögélni a naptetője alatt, de hamar megtanultunk nem odanézni)

Állatok

A sirályok nagyon szeretnek a kempingben tanyázni. Szívesen üldögélnek a lakóautók/lakókocsik tetején, előszeretettel fenik a csőrüket a tetőklímák külső borításán (hosszú nyelű seprű legyen nálatok, hogy el tudjátok hessegetni őket). Reggel pedig nagy rikácsolással ébresztenek fel vagy éppen táncot járnak a lakó tetején.

A sirályok imádják a klímákat

Nagyon sok kutyás vendég van, sokan elkerítik a parcellát a szőrös kedvencek miatt. Van külön kutyás strandrész is, meg utána zuhanyzó.

Kutyazuhany a 2. mosdóblokknál

Sajnos a kemping területe teljesen fel van parcellázva, nincs szabad hely kutyasétáltatásra. Így a gondos gazdik , hogy a kutyus ne a saját parcellájukra piszkítson, elviszik sétálni, hogy más parcelláján végezzék el a dolgukat. Ez számomra elég bosszantó (akkor is, ha összeszedik)!

Programlehetőségek

A gyerekek szórakoztatására több játszótér is rendelkezésre áll, valamint 2 korosztályban is szerveznek animációs programokat.

Annyira nem erősek ebben, mint a jobb olasz vagy francia kempingek, de azért igyekeznek.

A felnőttek sportprogramok vannak, fittness, jóga, bicikli túrák. És persze lehet bérelni különböző vízi eszközöket. Esténként élő zenét hallgathatunk a Piazzán vagy Oliva étteremnél.

A gyereknek természetesen van játszótér is.

A parcellákon tilos a tűzgyújtás, de a grillező helyet bárki használhatja, ha sütögetni támad kedve.

A grillező mindenkinek rendelkezésére áll

Krk város

Az óvárost a kis kikötőn áthaladva lehet megközelíteni.

Krk óvárosa

A kikötőben számos cég kínál kirándulást, motorcsónak bérlést, üvegfenekű tengeralattjárózást. És persze zsibvásár is van, meg fagyizók, éttermek. Az óvároson áthaladva a parti sétányon el lehet menni egészen a másik, Krk kempingig.

Kutyás strand a Camping Krk közelében

Este minden terasz megtelik és hömpölyög a tömeg a városban. Egyszer majd visszajövünk ide télen, mondjuk szilveszterkor, akkor kevesebben lesznek, és élvezhetőbb lesz az egész.

Árak

Nos, a Ježevac kemping nem olcsó, viszont jó drága. 4 felnőttnek egy hétre 5200 kuna volt. Az árak persze időszakonként, parcellánként és személyenként változnak, érdemes a kemping hivatalos honlapján kikalkulálni a pontos összeget. Ugyanakkor a pénzünkért prémium szolgáltatást kapunk, és a hamisítatlan tengerparti nyaralás élményét.

Berta Szilvia

Berta Szilvia

Szenvedélyem a lakóautózás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló cikkek

Berta Szilvia

Ősz a Wachauban lakóautóval

A Világörökség részeként számontartott Wachau minden évszakban csodálatos úticél. Ősszel különösen élvezetes lakóautóval bejárni.

Berta Szilvia

Hegyvidéki romantika Semmeringen

30 éves házassági évforduló, Ausztriában, lakóautóval. Semmeringi vasút túra, Erzberg élménybánya és bájos osztrák kisvárosok.